Over Mij

De weg die uiteindelijk heeft geleid tot wie ik vandaag ben en wat ik vandaag doe is er één geweest met spannende avonturen in veel verschillende landen. Geboren in Nederland, getogen in België, uitgevlogen naar Italië en verder gevlogen naar Egypte.

Daar ontdekte ik de fotografie. Het hek was van de dam. Of in dit geval, de Rode Zee.

Samen met m’n engelse echtgenoot Mark dook ik volledig in de wereld van de (toen nieuwe, revolutionaire) digitale fotografie en na een paar jaar runden we samen onze eigen onderneming in onderwaterfotografie en -film. Maar ook elke dag zon gaat op een gegeven moment vervelen en dus besloten we na 9 jaar foto- en filmreportages gemaakt te hebben een nieuwe uitdaging aan te gaan. We keerden samen met onze twee Egyptische honden terug naar Europa en streken neer in Rijsbergen, net onder Breda. Ons werk evolueerde From Beaches to Brides en Defining Moments Photography was geboren.

Dat is inmiddels al weer flink wat jaren en heel veel bruiloften geleden en ik ben nog steeds heel blij dat we de stap gezet hebben. Het heeft me in staat gesteld de tak van fotografie te ontdekken waar ik me helemaal in thuis voel en die ik elk bruidsseizoen weer vol enthousiasme omarm. Het werken met mensen geeft me ontzettend veel plezier en positieve energie, of het nu gaat om een bruidsreportage, een loveshoot of een familie fotoshoot.

Tegelijkertijd vind ik het heerlijk om me te kunnen blijven ontwikkelen op bruidsfotografie-gebied. Ik neem regelmatig deel aan workshops en seminars door bruidsfotografen die tot de wereld-top behoren en ik vind het een uitdaging om mee te doen aan bruidsfotografie wedstrijden op nationaal en internationaal niveau (zie ook ‘Awards’). Het gevoel wanneer je hoort dat je iets gewonnen hebt is nog hetzelfde als toen je kind was… Yay!

Ook leg ik regelmatig bruiloften vast in Engeland en is Defining Moments Photography UK sinds kort een feit :-).

Kortom, ik vind mezelf een bevoorrecht mens omdat ik na veel omzwervingen van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Maar boven alles vind ik het een voorrecht om ‘mijn’ bruidsparen tastbare herinneringen van – voor hen – onschatbare waarde te kunnen geven, die een leven lang gekoesterd zullen worden. Ben je benieuwd wat de bruidsparen ervan vonden? Kijk dan even bij Referenties.

‘Let’s make memories!’
Canoë

 

Documentair bruidsfotograaf Breda, proud to be a member of:

MyWed-horizontal-black-XS

Stijl en werkwijze

Het verhaal van jullie dag wordt in mijn ogen het beste verteld door de emoties en gebeurtenissen vast te leggen zoals ze op dat moment gebeuren. Mijn stijl omschrijft zich daarom het beste als documentair, waarbij ik weinig tot niet regisseer op jullie dag en alles op een onopvallende manier vastleg.

Op de momenten waarop het nodig is, zoals de fotoshoot van jullie samen of de groepsfoto’s met familie & vrienden zal ik jullie echter bijstaan en de nodige aanwijzingen geven. Simpelweg omdat bijna iedereen toch een beetje huiverig is van het voor de camera staan en ik ook die momenten graag een spontane twist geef zodat de foto’s niet geposeerd overkomen.

Om dat nog eenvoudiger te maken kunnen jullie een ‘pre-weddingshoot’ boeken (a.k.a. ‘loveshoot’ of ‘verlovingsshoot’). Hierbij gaan we samen een uurtje op pad om mooie foto’s van jullie te maken zodat jullie mij al een keer aan het werk hebben gezien en zelf al een keer voor de camera hebben gestaan. Dat maakt dat jullie je op de dag zelf ongetwijfeld meer op jullie gemak voelen en afgezien daarvan is het gewoon leuk om elkaar voor het huwelijk nog even te zien.

Op jullie huwelijk werk ik met toewijding aan het verhaal van jullie dag zodat ik dit zo compleet mogelijk kan vertellen. Om dat nog vollediger te kunnen maken werk ik op aanvraag met een ‘second shooter’, die bijvoorbeeld ook de voorbereidingen van de bruidegom kan vastleggen of tijdens de ceremonie net dat ene emotionele moment van moeder meepakt terwijl mijn aandacht op jullie gericht is. Wanneer we komen als een team maken we beelden vanuit een individueel perspectief die elkaar tegelijkertijd perfect aanvullen en uiteindelijk jullie eigen, unieke bruiloftsverhaal creëren.

Werken met mensen geeft me ontzettend veel plezier en positieve energie waardoor ik iedere bruiloft vastleg met hetzelfde enthousiasme. Daarom begint het hele traject met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, want ik vind het erg belangrijk dat er een leuke klik tussen ons is, dat komt de foto’s uiteindelijk alleen maar ten goede. Tenslotte ben ik als volslagen vreemde ineens heel intiem betrokken bij één van de belangrijkste dagen in jullie leven!

Reizen is een integraal onderdeel van m’n leven en ik combineer m’n werk graag met nieuwe bestemmingen in de wereld. Dus als jullie je grote dag in het buitenland gepland hebben ga ik met veel plezier met jullie mee naar de gekozen bestemming. Waar ter wereld jullie ook besloten hebben te gaan trouwen, alles is bespreekbaar want ik spreek ook vloeiend Engels en Italiaans (en kan me verstaanbaar maken in het Frans en Duits) dus neem gerust contact met me op.

Referenties